OULU ALL STAR BIG BAND & ERJA LYYTINEN
La 17.9.2022 klo 21
RioLive (Hallituskatu 11, Oulu)
Liput 35/25/15 €
Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipunhinnat sisältävät käsittelykulut. Ovelta tuntia ennen konserttia.

Erja Lyytinen | kitara
Oulu All Star Big Band
Antti Rissanen | kapellimestari

Syksyn 2022 avauskonsertissa Oulu All Star Big Band saa vieraakseen yhden Suomen menestyneimmistä kitara-laulajista Erja Lyytisen. Konsertissa kuullaan materiaalia Lyytisen koko uralta, mukana on myös hänen uusimpia kappaleitaan tuorein big band -sovituksin. Sovitukset ovat mm. Antti Rissasen ja Erno Tiittasen kynästä.

Kansainvälisesti palkittu kitaristi Erja Lyytinen on esiintynyt maailman kärkikaartiin kuuluvien kitaristien, kuten Sonny Landrethin, Jennifer Battenin ja Joe Bonamassanrinnalla sekä ollut lämmittelijänä Tom Jonesille, Robert Plantille ja Carlos Santanalle.

”Hän on tulevaisuus”, kertoi Carlos Santana yleisölle kutsuessaan Lyytisen lavalle 20 000 ihmisen eteen Kaisaniemi Park Finlandissa vuonna 2018. Lyytisen musiikillinen paletti on laaja. Hän yhdistää musiikissaan modernia ja vanhaa bluesia progressiivisiin sävyihin. Lyytinen on kasvattanut itselleen vankan kuulijakunnan, josta kertovat parhaan kitaristin tunnustus European Blues Awardseissa (2017), sekä toinen sija Total Guitar -lehden lukijaäänestyksessä 10 Maailman Parasta Kitaristia Nyt (2020).

Pasunisti-pianisti-kapellimestari Antti Rissanen aloitti pianolla 6-vuotiaana Kotkan-Seudun musiikkiopistossa japanilaisella Suzuki-metodilla. Sen jälkeen hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Berliinin ”Hanns Eisler” -musiikkikorkeakoulussa ja New Yorkin The New School Universityssä. Musiikin maisteriksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2001 ja musiikin tohtoriksi keväällä 2015.

Kapellimestarina hän on toiminut 15-vuotiaasta lähtien, nyt noin 25 vuoden ajan. Pääpaino hänellä on ollut big band- ja rytmimusiikissa, mutta kymmenen viime vuoden aikana hänet on nähty usein myös lukuisien sinfoniaorkestereiden johtajana. Tänä aikana hän on johtanut yhteensä noin 400 konserttia.

Konsertin kesto noin 2 h (sis. väliaika)
Ikäraja: K18
RioLiven eteispalvelumaksu: 3 €